BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, 27 March 2011

kawan lame.

hai kawan , ingat ta mase dulu-dulu kite pernah duduk dekat barisan yang paling belakang sekali.
awak ingat ta?
awak ingat ta?
ingat ta mase awak kene bang-bang-boom dulu?
awak ingat ta?
awak ingat ta?

saya nak awak taw, saya rindukan awak.

Thursday, 24 March 2011

PLKN

BORING. . .OH NO, i hate it. . .JAIL!!!!!!
my first perseption:mak aii,, hitam lah aku! 3month!!
why must me???SARAWAK pulak tu!Nak campak aku jadi iban agak eh.

kawan saye: mode, kaw balek nanti jangan lupe belikan aku cawat iban.
saye: ceh ,

3 month in PLKN
When I set foot on KEM PUNCAK PERMAI, for the first week dah boring. First two day I suffer with hard disease. YOU-KNOW-WHAT? abscess, (atau dalam bahase melayunye bisul ) on my tuuuuuuuuut. . .! Haiyaa I tell you, besar betol dugaan.!
tp! got mc. hehe. . . Owh, I like! I can rest on my temporary bede. Meh sini aku cite sikit betapa softnya katil dia.
Mak ai, saket2 badan aku. My backbone as though break into two... eceh. . . tipu jea, tak lah seteruk tuhaha. . . cume conclusionnye, tak lah seempuk katil aku yang kat umah ouh. . . sedeh2! Anyway, Im pass from going to Jati Perkasa Hall from being used like one of the stupid aborgines. As you know Sarawak bape banyak pula dia punya bangsa asli ea tuh. kamek kitak la. entah apa entah yang diorang cakap bukan aku paham pon TENSION ! NAK BALIK!!!!!!!

Im probably unwilling to active in any activities. pemalas an. . .haha
I miss my friends, Biha, Buntank, Kd, Jia and others....
BUT! Im started to knowing many friend.
GEMPAK. Even diorang bangsa iban, diorang tak kolot lah nak pakai cawat lagi. malahan mereka-mereka ni cantik2 lagi!!!! MARIANA, she's the beautiful girl in our dorm. . . dia bangsa IBAN. sporting lak ouh. . .


gempak lah! ada sorang minah ni lagi name die cicie, dia sama aktif futsal ngan aku kat kem ouh,,, tetibe terlintas la kat hati aku na tanye, " CICIE, awak takut tak result na kuar ni??"
"hey kamu takotkan saya lah," soft gile suara . . .




yang tengah tu lah mariana....


ONE MONTH
Every day Im wake up on 4:30 p.m then I will arouse muslims dormmate. PEMBULAK (pembohong) haha
The truth is: O am arouse by my friendssssssss. punye susah lah aku nak bangun . And normally i be the last muslim trainer woke up.hahaaa.
Imagine lah kat semenanjung sembahyang kul 5:50, tapi aku lajakkan sampai kol 6:30, kat Sarawak nie kol 5:30 weh. . . dah lah tak boleh lajak.
Usually I late.! After we finishing our solat suboh. we need to face PT pagi.!
Encik Lenggang, he loves to introduce us various type of exercise. PT10 la yang selalunye.
But! Im lucky for choosen as futsal team. hahaaa.. tadelah lame na hadap pt pagi,,, dapat escape memanjang. alaaaaah, kalau tak de latihan pon. perot aq niey bijak, ade jea masalah die tiap pagi, mesti nak ke jamban punye. dapat duduk!!! hehe
law nak fikir sal jurulatih,,, kelakar. . . terutama pegawai kitorang. Encik Lenggang,,: exsheshise mula. . . haha
encik abul: apa yang saya perhatikan , blok wira. . . pot pet. . . hahaaaaa. . . .
mak aii seronok,, japgi masuk kelas modul, adalah dok sebut, apa yang saya perhatikan, macam-macam la lagi.
yang paling tak boleh bla, adalah sorang mamat kelas aku ni, dia kantoi tak serah fon, habis heboh kena panggil pergi discipline room.!  tengok2 denda dia,, up toom-toom seratus kali. . .! haha
padan muke kaw. . .

paling best bile ada physical activities. ex: KEMBARA HALANGAN
bukan nak belagak tetapi dengan bangganye ingin saya nyatakan disini lepas untuk semua excepT tarzan swing!  ada je slek ea.. .  orang dok kate at aku, Syue kepit tali, kepit tali, yang aku gi kangkang sape suroh,...
GEDEBUM jatoh at dalam air ouh,, padan muka...haha
ny monkey rat, aku lepas dengan jayenye.!  ha tengok yang bawah ni, tapi bukan aku lah.

ha tengok ouh betape malunye bile jatoh?? siap tutup muke lagi.haha

and yang paling best,, aku kat sana, digelar nyah,,, eh, jangan memaen , banyak pengikut aku. hmm tengok, dah hilang speaking aku, ah! g mampos lah.. haha
SEPUL,ERIC n paling taley bla, cikgu zack pon ade hahaaaa...

tapi an, kechik memang dengki ngan aku, dye dok gitawu si sepul yang aku nye kelemahan. hmm,, last esok2 nye sume tawu... seronok lah dorang sakat aku. .tapi aku hati batu. haha


comel kan budak tu.


tapi kegembiraan tu mesti ada penghujung nye. 13 haribulan 3 kitorang dipaksa balik! 
fifi nanges2! sian dye she's higly sorrowful.
nanges2 taw. . .

 nak naek flight dah time ny. . .
sempat lagi aku mintak cikgu syafiq tangkap gamba aku ngan bebear dari membe aku. haha

mase menunggu. . .













okeh.. sekarang persepsi aku untuk PLKN?
rugi lah sape yang tak pergi! best giler hahaaaaaaa

Saturday, 19 March 2011

i miss sarawak.

assalamualaikum. . . hehe
hurm,,mmg seronok dapat lepas dari penjara. penjara ke???
tapi sedih giler babeng ah.!
i misz my PLkN frnz. kechik, afza,opah, shafiqah, NISA, mariana, fifi, indelina n all P1 n p2,tak lupe jugak kat COMPANY ALPHA!!!
we need to face many obstacle to make sure ALPHA in the first place. . .
SEPUL: mak aii ,, comelnye.
mane aq takrindu???
Hmmmmmm. . .