BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Saturday, 8 October 2011

i did it !!!!

i did it. !
believe or not, i did it.
he's look familiar right?
heee
nickhunnnnnnnn 2pm
damn sweeet. . .


Monday, 3 October 2011

dah lame pulak tak mengsenamankan jari ni nak berbelog kannn. . . :P
bile takde kerja takdelah gatal nak ketuk-ketuk keyboard ni, tapi bila dah makin dekat nak periksa ni, 
maken kegatalan lah pulak tangan ni nak bergerak

ni nak cite, :
budak UTM tengah periksa ni, diorang cakap habis periksa nanti cuti 3 bulan. 
untungla kaaannnnnn. . . cuti lame2. . . . 
tapi ni apa kes balik MELAKA ny?
jaga nenek !!!
haduiii,. . . . 

aku ni, cuti pas periksa dapat cuti dua minggu,
disebabkan mengada-ada nak meng involve kan diri dalam sukan,
tanggunglah cuti dapat empat hari jeee. . . . huhhhhh

untunglaaaahhhhh kalau dapat cuti lama lama kannn,
kumpul lemak lah kaw,....
piiiraaaahhhhhh. . . .

Friday, 19 August 2011

facebook

adoii. . . bengang siot, fb tak boleh bukak. apesal ni??? :((((((

Thursday, 18 August 2011

time kecik-kecik arr kann

hmm, , dah beberepe hari aku tinggalkan keje berbelog ni. hehe
sebenarnye takdelah benda nak cite2 sangat kan kan,
tapi sebab tengah boring, jari ni pun tergedik2 lah nak bergerak,
memandangkan perkhidmatan sms tak dapat digunakan disebabkan oleh ketidak adaan kredit,
so, berbelog pon jadilah. hee. :))

hmm. . . bile dah semua orang dok sibok on facebook lah apelah., tiba2 pulak terkenangkan myspace dulu. hoho..
biasalah time baru2 nak gedik2. macam2 gamba aku letak tapi takdelah lawa mane pon kann,
muke aku tadelah lawa mane, tapi syukurlah complete semua ada. :))

nilah antara muke gedik, bajet an.
ntahlah, muke tak sedar diri kan time tuuu. . .  haha


 haa, ni konon comel la kan, haha


haa, yg ni konon mulut tu seseksi angelina jolie lah kann
tapi tak langsung pon. haha



wah. . .terluang jugak waktu yg tersangat2 free ni, hehe.... berjaya juge.!!! yeay








Wednesday, 10 August 2011

UPS dah lame habes, tapi baru na update blog kann, 
yelahhh, orang tade laptop, mane bole na update bile2 mase kann,
hmm. . . yea, awak, sekarang dah ada handphone, 
senang sikit, hati saya semakin gembira,
mudah mudah dan mudah,! hehe


habes UPS, kite pon menggile lah kan. :P


chemist banyak salah buat!


science com banyak sangat kene hafal. . .


tu lah jadinye bile tak study awal2 kann.  . . :((((

Wednesday, 27 July 2011

UPS 2011/2012

hmm. . .kalau jeling kiri, jeling kanan, semua orang sibuk nak ngadap buku,. TAKUT!
NAPE SEMUA SERIES??? aku tak pernah rasa keadaan macam ni. . .
Tapi kire oke lah kan, budak bilik aku memang sporting, thats y kitorang sama - sama membongkang dalam bilik. haha
Tapi takuuutttttttttt. . . . . !!!!! 
gile lah aku kalau tak dapat score  okey, selasa ni mesty jawab sebaik mungkin, , , hehee. . . .


Wednesday, 22 June 2011

exam math.

Beauty of Mathematics!!!!!!!

1 x 8 + 1= 9
12 x 8 + 2= 98
123 x 8 + 3= 987
1234 x 8 + 4= 9876
12345 x 8 + 5= 98765
123456 x 8 + 6= 987654
1234567 x 8 + 7= 9876543
12345678 x 8 + 8= 98765432
123456789 x 8 + 9= 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

9 x 9 + 7 = 88
98 x 9 + 6 = 888
987 x 9 + 5 = 8888
9876 x 9 + 4 = 88888
98765 x 9 + 3 = 888888
987654 x 9 + 2 = 8888888
9876543 x 9 + 1 = 88888888
98765432 x 9 + 0 = 888888888

hebat kan kan??

n tengok benda ni,

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Mind Boggling...

sekarang, tengok ni.

101%

From a strictly mathematical viewpoint:

apa yang besamaan dengan 100%?

What does it mean to give MORE than 100%?

Ever wonder about those people who say they
are giving more than 100%?

We have all been in situations where someone wants you to

GIVE OVER 100%...

How about ACHIEVING 101%?

What equals 100%in life?

Here's a little mathematical formula that might help
answer these questions:

kalau:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Is represented as:

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Then:

H-A-R-D-W-O- R- K

8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

And:

K-N-O-W-L-E- D-G-E

11+14+15+23+12+5+4+7+ 5 = 96%

But:

A-T-T-I-T-U- D-E

1+20+20+9+20+ 21+4+5 = 100%

THEN, look how far the love of God will take you:

L-O-V-E-O-F- G-O-D
12+15+22+5+15+ 6+7+15+4 = 101%

Therefore, one can conclude with mathematical certainty that:

While Hard Work and Knowledge will get you close, and Attitude will
get you there, It's the Love of God that will put you over the top!



taraaa. . . :)





Sunday, 3 April 2011

antara 2??

hmm. . . ada kawan gua ni, dok sodeh2 cite, die dah jato ati at 2 lelaki.
mak aii. . . bermula nye cerita , die g satu kem ny, then dye terberkenalan ngan sorang mamat tuh,, kate minah sekor ni, mamat tu comel, baik, n sweet la. . . kire ade ciri2 lelaki idaman la,, padahal time tu dye da ada balak da, bole tahan lah jugak rupe balak ea.. mamat tu treat dye baek gile.! hmm . . . abez citernye minah nie dah fall in love laaa,, tapi naseb baek dye ta ngaku. dye juz melayan mamat tu. . tapi dye da jadi confuse dengan hati dye sendiri. dia tatawu lah ape perasaan dye kat mamat tu, , tapi dye taw dye sayang sangat kat balak dye.
then one day, after dye da habes dari kem tu, dye pon blek, esoknye, dye rase bersalah sgt kat mamat tu, dye pon gtawulah perkare sebenar. mamat tu terimalah dengan sabarnye. tawu;ah aku apa pasaan mamat tu. mesti bengang. yelaaaa kena tipu. tapi mamat tu dengan baik hatinya cakaplah yang dye tetap sayang at minah ni. lelaki tu slalu yakinkan minah ni dgn ayat2 cinta bak lagu rossa tu. hehe. . .

syg, i love u .

tu la ayat yang plg slalu mamat tu cakap. minah ni lame2 mcm nak terpengaruh lah an,, tapi Allah tu maha esa kan, terbukak lah segala story bila minah ni syak something sal lelaki tu. dye pon tanyela, 
honestly, u da ada gf ea?

mamat tu ckap: 
haah, tapi kite tetap kawan kan. .

MAK AII , KEPALA HOTAK DIA, CAKAP MACAM TAIK! MEMANG LA AKU DIPERBODOHKAN..... !!!!!!!!!!!!!1

haha. . . hey kawan,sian kaw. . . laen kali setialah pada yang satu. selamat lah ALLAH S.W.T tu sayang kan kaw. dye tunjok awal2 before kaw kene tipu lagi terok. tu baru siket kaw kene . :P
ps: kpd lelaki tersebut: memang aku bengang kat kaw tapi aku berterima kasih jugak lah kat kaw sebab sedar an membe aku ni ye.   :))

Sunday, 27 March 2011

kawan lame.

hai kawan , ingat ta mase dulu-dulu kite pernah duduk dekat barisan yang paling belakang sekali.
awak ingat ta?
awak ingat ta?
ingat ta mase awak kene bang-bang-boom dulu?
awak ingat ta?
awak ingat ta?

saya nak awak taw, saya rindukan awak.

Thursday, 24 March 2011

PLKN

BORING. . .OH NO, i hate it. . .JAIL!!!!!!
my first perseption:mak aii,, hitam lah aku! 3month!!
why must me???SARAWAK pulak tu!Nak campak aku jadi iban agak eh.

kawan saye: mode, kaw balek nanti jangan lupe belikan aku cawat iban.
saye: ceh ,

3 month in PLKN
When I set foot on KEM PUNCAK PERMAI, for the first week dah boring. First two day I suffer with hard disease. YOU-KNOW-WHAT? abscess, (atau dalam bahase melayunye bisul ) on my tuuuuuuuuut. . .! Haiyaa I tell you, besar betol dugaan.!
tp! got mc. hehe. . . Owh, I like! I can rest on my temporary bede. Meh sini aku cite sikit betapa softnya katil dia.
Mak ai, saket2 badan aku. My backbone as though break into two... eceh. . . tipu jea, tak lah seteruk tuhaha. . . cume conclusionnye, tak lah seempuk katil aku yang kat umah ouh. . . sedeh2! Anyway, Im pass from going to Jati Perkasa Hall from being used like one of the stupid aborgines. As you know Sarawak bape banyak pula dia punya bangsa asli ea tuh. kamek kitak la. entah apa entah yang diorang cakap bukan aku paham pon TENSION ! NAK BALIK!!!!!!!

Im probably unwilling to active in any activities. pemalas an. . .haha
I miss my friends, Biha, Buntank, Kd, Jia and others....
BUT! Im started to knowing many friend.
GEMPAK. Even diorang bangsa iban, diorang tak kolot lah nak pakai cawat lagi. malahan mereka-mereka ni cantik2 lagi!!!! MARIANA, she's the beautiful girl in our dorm. . . dia bangsa IBAN. sporting lak ouh. . .


gempak lah! ada sorang minah ni lagi name die cicie, dia sama aktif futsal ngan aku kat kem ouh,,, tetibe terlintas la kat hati aku na tanye, " CICIE, awak takut tak result na kuar ni??"
"hey kamu takotkan saya lah," soft gile suara . . .




yang tengah tu lah mariana....


ONE MONTH
Every day Im wake up on 4:30 p.m then I will arouse muslims dormmate. PEMBULAK (pembohong) haha
The truth is: O am arouse by my friendssssssss. punye susah lah aku nak bangun . And normally i be the last muslim trainer woke up.hahaaa.
Imagine lah kat semenanjung sembahyang kul 5:50, tapi aku lajakkan sampai kol 6:30, kat Sarawak nie kol 5:30 weh. . . dah lah tak boleh lajak.
Usually I late.! After we finishing our solat suboh. we need to face PT pagi.!
Encik Lenggang, he loves to introduce us various type of exercise. PT10 la yang selalunye.
But! Im lucky for choosen as futsal team. hahaaa.. tadelah lame na hadap pt pagi,,, dapat escape memanjang. alaaaaah, kalau tak de latihan pon. perot aq niey bijak, ade jea masalah die tiap pagi, mesti nak ke jamban punye. dapat duduk!!! hehe
law nak fikir sal jurulatih,,, kelakar. . . terutama pegawai kitorang. Encik Lenggang,,: exsheshise mula. . . haha
encik abul: apa yang saya perhatikan , blok wira. . . pot pet. . . hahaaaaa. . . .
mak aii seronok,, japgi masuk kelas modul, adalah dok sebut, apa yang saya perhatikan, macam-macam la lagi.
yang paling tak boleh bla, adalah sorang mamat kelas aku ni, dia kantoi tak serah fon, habis heboh kena panggil pergi discipline room.!  tengok2 denda dia,, up toom-toom seratus kali. . .! haha
padan muke kaw. . .

paling best bile ada physical activities. ex: KEMBARA HALANGAN
bukan nak belagak tetapi dengan bangganye ingin saya nyatakan disini lepas untuk semua excepT tarzan swing!  ada je slek ea.. .  orang dok kate at aku, Syue kepit tali, kepit tali, yang aku gi kangkang sape suroh,...
GEDEBUM jatoh at dalam air ouh,, padan muka...haha
ny monkey rat, aku lepas dengan jayenye.!  ha tengok yang bawah ni, tapi bukan aku lah.

ha tengok ouh betape malunye bile jatoh?? siap tutup muke lagi.haha

and yang paling best,, aku kat sana, digelar nyah,,, eh, jangan memaen , banyak pengikut aku. hmm tengok, dah hilang speaking aku, ah! g mampos lah.. haha
SEPUL,ERIC n paling taley bla, cikgu zack pon ade hahaaaa...

tapi an, kechik memang dengki ngan aku, dye dok gitawu si sepul yang aku nye kelemahan. hmm,, last esok2 nye sume tawu... seronok lah dorang sakat aku. .tapi aku hati batu. haha


comel kan budak tu.


tapi kegembiraan tu mesti ada penghujung nye. 13 haribulan 3 kitorang dipaksa balik! 
fifi nanges2! sian dye she's higly sorrowful.
nanges2 taw. . .

 nak naek flight dah time ny. . .
sempat lagi aku mintak cikgu syafiq tangkap gamba aku ngan bebear dari membe aku. haha

mase menunggu. . .













okeh.. sekarang persepsi aku untuk PLKN?
rugi lah sape yang tak pergi! best giler hahaaaaaaa

Saturday, 19 March 2011

i miss sarawak.

assalamualaikum. . . hehe
hurm,,mmg seronok dapat lepas dari penjara. penjara ke???
tapi sedih giler babeng ah.!
i misz my PLkN frnz. kechik, afza,opah, shafiqah, NISA, mariana, fifi, indelina n all P1 n p2,tak lupe jugak kat COMPANY ALPHA!!!
we need to face many obstacle to make sure ALPHA in the first place. . .
SEPUL: mak aii ,, comelnye.
mane aq takrindu???
Hmmmmmm. . .